Siste stikk før semesterslutt!

Hallooooo! Hallooooooo? OK.. Så en plutselig sa det stopp i bloggingen her.. Grunnen til det var ikke fordi verden rundt meg stoppet, eller det sluttet å skje ting – heller tvert i mot. Har vært nok å henge fingrene i  – lekse, innleveringer, prosjekter, eksamener, lesing til hovedeksamener, og det er ikke helt over ennå. Mellom alt skolearbeidet så har det faktisk ikke blitt noe mer hiking, turgåing eller særlig med slike ukentlige, avslappende utflukter. Så nå var det på tide å roe ned, gjøre noe annet og nyte at to av fagene er ferdige – unnagjort i dag!

Nå gjennstår bare 3 eksamener, de to siste på fredag! Da er skolesemesteret mitt her på Hawaii over (sett inn stemningfull musikk her) og jeg har 19 dager med ferie! To toukers ferier (slike utenfor skolen) på Hawaii, i løpet av 6 måneder – SLETTES IKKE VÆRST! =) *heldig*

Continue reading

Jakten på ‘Ìlio holo i ka uaua

Eventuelt Hawaiian Monk Seal..

Så langt du kommer på nordwestkysten, bortenfor der hovedveien slutter i ingenting, og litt til.. Der tok vi en hike på Søndagen.

Før vi kommer til fuglereservatet, går vi på en gammel grusvei som en gang var en jernbane. Et sted har veien sklidd ut i vannet, og en sti tar oss litt opp i fjellet og ned til veien igjen. Continue reading

To mål for dagen; delfiner og skilpadder

Lørdag, oppe før sola og  to mål for dagen; delfiner og skilpadder.
Ifølge de som har oversikt reiser delfinene til varmere strøk i begynnelsen av oktober. Men vi valgte å leve i trua :P

Vi kjørte en times tid, ish, til en strand på norvestsiden som visst nok skulle være et bra sted for å se delfiner..

Vannet var rolig, i motsetning til hvordan det vanligvis er på nordkysten, men ingen delfiner :(
Ble noen bra overvannetbilder:

 

Veldig svak regnbue, og vann på linsa..

Etter litt snorkling og ingen delfiner, ga vi opp drømmen og kjørte til en annen strand for å se om vi fikk sett noen skilpadder.

Det er her undervannsbildene kommer.. And let me tell you: Å ta bilder under vann er slettes ikke lett..
Her er mye som skjer på én gang.. : For det første er det du skal ta bilde av i beveglse. Fiskene stopper ikke akkurat opp for å posere.. For det andre er du i bevegelse.. I tillegg kommer strømmer og bølger, og hvor flink du er til point-and-click med kompaktkameraet..

Her et hvertfall en kar som forholdt seg i ro..

Vi svømte inn i en stim av disse gule fiskene. De kunne i grunn ikke brydd seg mindre om oss.. hvilket som var ganske artig

 

Denne fisken hadde en artig utvekst i panna..

 

Ingen skilpadder, men disse fiskene var veldig stilige

Out of no where.. Wooot? DELFINER!! ;D

Delfiner med minidelfiner..

Radical, dude!

 

 

Liker spesielt dette bildet:

Det har vært den opplevelsesrik dag. Mye å fortelle om denne dagen, men det får bli når jeg kommer hjem. Ufattelig sliten..

Tok noen videoopptak under vann også, skal se om ikke jeg får gjort noe med dem, slik at jeg kan legge de ut her..

På’n igjen i morgen med ukas hike! :)

Jeg lever, jeg har det bra, her er bilder..

Jau.. Så har jeg ikke oppdatert bloggen på en liten evighet, da..

Over den siste tiden har jeg fått litt småhint, fra her og der, om ikke det var på tide med en bloggoppdatering, og det er jo koselig. Noen har påpekt at jeg har et visst ansvar, mens andre påberoper seg retten til å vite hvorfor jeg ikke har oppdatert på en stund. Og mor ringte for å høre om jeg fremdeles var i live..

Hvor vidt bloggoppdateringen stoppet pga fordi jeg har “henda fulle av hula-hula jenter” det vil jeg hverken bekrefte eller avkrefte..
Det er godt å vite at dere følger med ;) men jeg vet hva dere vil ha..:

Siste hiken som ble gjort het Hawaii Loa Ridge Trail. Fantastiske, slitsomme 2,5 timer for å nå toppen, men verdt det når man ser utsikten..!

Lengste barnålene jeg har sett..

Bladskog.. blir jo ikke mer Hawaii enn dette..

Skogen med nakene trær

Enkelte steder av stien var det hengt opp tau..

Veldig grønt og frodig i fjellet her

Toppen, 750 moh i følge gps’en

Kaua’I – Jeg har sett paradis

Kort intro

Jeg har lest (takk for boka Marianne!) og hørt så mye fantastisk om Kaua’I, både før jeg dro til Hawaii, på flyturen til Los Angeles og av de som bor her, at et besøk til denne øya toppet todo-lista mi for utforsking av Hawaii.

Over de siste ukene har jeg blitt kjent med noen likesinnede studenter her nede. Og når først samtalen svingte innom Kaua’I (for 3. eller 4. gang), ble det i løpet av flere dager med nøye og grunding planlegging, internettsøk, prisevaluering og lesing av reiseguider 3 timer bestemt at vi, min reisekompanjong fra Tyskland og meg, drar til Kaua’I i morgen.. (altså 25. aug.)

Fly, hotell og bil ble bestillt, og min fantastiske huseier Mr. R. the landlord kjørte oss begge til flyplassen!

Et par fun-facts og short-facts :P

 • Vi ble faktisk anbefalt om å ikke bruke mer enn “ett par dager” på Kaua’I, fordi “det ikke er noe der å gjøre”, “det er ikke noe å se”, “alt stenger klokka ti” – og fordi at “det alltid regner der”.
  Det kan vi fint avkrefte – vi hadde fem dager, og vi skulle nok hatt syv. Regnet er über lokalt, så da kjører man bare to minutter til hvilken som helst retning.. :P (Vel og merke stengte baren på hotellet klokken 21 – det var jo litt bummer..)
 • Høns er ville og man finner haner og høs OVER ALT på denne øya. I gatene, i hagene, på stranda, i utkanten av skogen, på parkeringsplassen, på utsiden av banken, på  toppen av utkikksposter, i butikker, utenfor butikker.. Kykkeliiilkyyyyy!
 • Det finnes kun en hovedvei på øya, Den går ikke rundt, det vil si at den starter på en side og stopper relativt fort opp på den andre siden..
 • Jeg har vært på helikoptertur! Vi fikk sett alt vi så fra bakkenivå og alt vi ikke fikk sett fra bakkenivå ;)
 • Jeg har besøkt en kaffeplantasje! Den største i staten Hawaii, hvilket som vil si den største i USA.
  Her satt studentene i to timer å drakk gratis smaksprøver og la slagplan for helgen
 • Man kan bli solbrent med solfaktor 100
 • Kaua’I er en 30 minutters flytur unna Oahu – og de selger drikke på flyet..

Hawaii state map (hicentral.com)

Bilder sier mer enn ord, men..
hverken grafen eller apparatet greide å fange alle de enorme øyeblikkene. Når naturen viste seg fra sin fantastiske, ubeskrivelige side lot jeg kameraet ligge for å nyte det hele fullt ut.

Så her er noen av de 1000’og’noe bildene jeg tok.. Sparer resten til jeg kommer hjem ;)

Skulle det være noen tvil, så er jeg den rette og eneste eier av disse bildene, og du kan ikke under noen omstendingheter bruke dem, hverken kopier av bildene eller linkene til bildene uten mitt samtykke.

Exploring Hawaii: Manoa Falls

OK, family and friends (and whoever else is listening in)! Let me tell you; I’ve just had the best day in Hawaii today!

As you know, I can’t tell you everything online.. I have to save some details for when I get home ;)
And this day is just full of little events and details which I can’t leave out, and the story itself wouldn’t look good in writing anyway..

But anyways, I’ve been hiking to Manoa Falls and even longer up the mountain. It rained pretty much the hole time. And I’ve been walking in mud and water the hole trip :) And it was AMAZING!

I would like to share a bunch of pictures with you, but I simply can’t. Since it was raining all the time