Petter i vinduet

Jeg har en Petter på utsiden av vinduet mitt. Og i går kveld hadde vi en liten photo session. Denne gangen var utstyret fulladet og i orden..

Ute var det skumring og på vei til å bli bekmørkt. Så jeg rigga meg til i vinduskarmen med stålampe (type hallogen) og fotoutstyr.

Det som slo meg, der jeg satt i vinduskarmen med kameaet trykt opp i trynet til stakkars Petter, var “hva er egentlig motivet?”

 1. Close up bilde av Petter med mest mulig detaljer (som mulig pustehull på ryggen og hårete bein)?
 2. Edderkopp med opplyst nett?
 3. Petter i fokus med nett og blurry bakgrunn?

En annen ting som slo meg var forøvring hvor bra dette må ha sett ut fra utsiden.. Der sto jeg krokbøyd i vinduskarmen, med vinduet åpent og stålampa pekende ut. Muligens tilsynelatende uten noe motiv..

Jeg vet ikke om det var lyset eller om Petter ville vise litt mer av seg selv, men etter 15-16 bilder så valgte han å snu litt på seg..

NTL: Trenger et kurs i lukkertid og lukkeråpning.. Og en dimmefunksjon på stålampa hadde vært praktisk..:P

3 thoughts on “Petter i vinduet

 1. Oi, kult! Tenk hvor ekstra skarpt og bra detta hadde blitt om du hadde hatt macroobjektiv ;) Forresten. Et lite tips for å få mer interessante bilde. Ikke plasser motivet midt i bildet. Hvis det er der fokuspunktet ditt er (i kameraet), så kan du bytte fokuspunkt for å få motivet litt annerledes plassert.
  Ellers blei det kult!

  • Mhm! Neste gang skal jeg prøve å flytte litt på fokuspunktet. Hadde vært stilig hvis jeg kunne fått mer av de uklare lysene, for eksempel. Jeg burde hatt utsikt over en by.. :P

   Kan forøvrig opplyse om at Petter er ei dame av typen Korsedderkopp, eller Araneus diadematus (må ikke forveksles med en Araneus quadratus). Hun er passivjaktende, angriper skjeldent mennesker, og foretrekker å henge opp-ned i nettet mens hun venter på fangst..
   Ekstra fun fact: Korsedderkoppen spiser opp nettet sitt før de spinner nytt.
   Ekstra fun fact 2: Denne edderkoppen er ikke kjønnsmoden før den er to vintre gammel.. (Kilde: https://www.naturfakta.no/dyr/?id=1520)

  • Hahaha. Snakker om research :P Jeg veit ikke hva slags jeg fikk bilde av :P

   Kan bli kul bakgrunn med lysa på gården her, da. Jeg har fått et par kule bilder av sånt. Burde iallefall prøve å plassere edderkoppen et anna sted enn midt i bildet. I det første bildet var det utrolig fint med Petter i midten, da! Det skal sies.

Comments are closed.