Dagens fotografiske prøvelse: Bilder av dyr i fart

I dag bøy muligheten seg til å ta action shots av dyr. Dessverre, til min store overraskelse skuffelse, var utstyret uten batteri. Heldigvis var kompaktkameraet oppladet (hurra for autofokus..).

Dette med å ta bilder av noe som er i konstant bevegelse er ikke noe jeg har prøvd meg så mye på. Som nybegynnende fotograf har jeg stort sett holdt meg til blomster og stillestående (dog ikke poserende) folk.

Et og annet fly, og noen bølger og fosser, har nå sneket seg inn i repertoaret. Fordelen med bevegelige “ting” er at det er lettere å forutse hvor de skal bevege seg. Og dermed kan man justere seg selv og kameraet deretter.

Det er her den tricky’e delen kommer inn.. Dyr beveger seg mer random. “Vi går litt hit, og så litt dit. Ser mot høyre, så mot venstre. Stopper, og beveger oss videre.”

Mange bilder ble det uansett. 22 totalt. Mye pga autofokusen, som syntes bakgrunnen var mye mer spennende enn forgrunnen.

Denne stakkaren var bare centimeter fra dessertskålen min i dag. Han slapp unna med skrekken, og “føk” over bordet for å gjemme seg på undersiden..

Snegle i fart

Snegle i fart

Snegle i fart 2

Snegle i fart 2

Snegle i fart 3

Snegle i fart 3

Øvelse gjør mester, og mer øvelse skal til før jeg prøver meg på folk i fart.. ;)

NTL: Hold utstyret klart..

2 thoughts on “Dagens fotografiske prøvelse: Bilder av dyr i fart

  1. Hahaha. Dyr i fart, ja .. :P Det må jeg si.

    Men jeg liker det! Vanskelig å ta sånna bilder av sånt som snegler, for hvis ikke man treffer riktig må man velge hva man vil ha i fokus. Tips er å prøve å finne en ganske “flat” del av snegla for å få størst mulig del av den i samma avstand fra kameraet.

    Ellers gå stikk motsatt og gå så rett på f.eks. huet av huset havner i ufokus. MEN! Når man har så kult hus som den her, så må jo nesten det med. Bra innsats :D Er det fotoblogg på gang? :P

    • Ja, dyr i fart :P
      Takk for tips! Har ikke gått inn for at dette skal bli noe fotoblogg. Det har jo alltid vært flust med bilder her, så får prøve og fortsette med det. Men jeg må jo se å få lært meg å bruke dette fotoutstyret..! ;)

Comments are closed.