Kaua’I – Jeg har sett paradis

Kort intro

Jeg har lest (takk for boka Marianne!) og hørt så mye fantastisk om Kaua’I, både før jeg dro til Hawaii, på flyturen til Los Angeles og av de som bor her, at et besøk til denne øya toppet todo-lista mi for utforsking av Hawaii.

Over de siste ukene har jeg blitt kjent med noen likesinnede studenter her nede. Og når først samtalen svingte innom Kaua’I (for 3. eller 4. gang), ble det i løpet av flere dager med nøye og grunding planlegging, internettsøk, prisevaluering og lesing av reiseguider 3 timer bestemt at vi, min reisekompanjong fra Tyskland og meg, drar til Kaua’I i morgen.. (altså 25. aug.)

Fly, hotell og bil ble bestillt, og min fantastiske huseier Mr. R. the landlord kjørte oss begge til flyplassen!

Et par fun-facts og short-facts :P

 • Vi ble faktisk anbefalt om å ikke bruke mer enn “ett par dager” på Kaua’I, fordi “det ikke er noe der å gjøre”, “det er ikke noe å se”, “alt stenger klokka ti” – og fordi at “det alltid regner der”.
  Det kan vi fint avkrefte – vi hadde fem dager, og vi skulle nok hatt syv. Regnet er über lokalt, så da kjører man bare to minutter til hvilken som helst retning.. :P (Vel og merke stengte baren på hotellet klokken 21 – det var jo litt bummer..)
 • Høns er ville og man finner haner og høs OVER ALT på denne øya. I gatene, i hagene, på stranda, i utkanten av skogen, på parkeringsplassen, på utsiden av banken, på  toppen av utkikksposter, i butikker, utenfor butikker.. Kykkeliiilkyyyyy!
 • Det finnes kun en hovedvei på øya, Den går ikke rundt, det vil si at den starter på en side og stopper relativt fort opp på den andre siden..
 • Jeg har vært på helikoptertur! Vi fikk sett alt vi så fra bakkenivå og alt vi ikke fikk sett fra bakkenivå ;)
 • Jeg har besøkt en kaffeplantasje! Den største i staten Hawaii, hvilket som vil si den største i USA.
  Her satt studentene i to timer å drakk gratis smaksprøver og la slagplan for helgen
 • Man kan bli solbrent med solfaktor 100
 • Kaua’I er en 30 minutters flytur unna Oahu – og de selger drikke på flyet..

Hawaii state map (hicentral.com)

Bilder sier mer enn ord, men..
hverken grafen eller apparatet greide å fange alle de enorme øyeblikkene. Når naturen viste seg fra sin fantastiske, ubeskrivelige side lot jeg kameraet ligge for å nyte det hele fullt ut.

Så her er noen av de 1000’og’noe bildene jeg tok.. Sparer resten til jeg kommer hjem ;)

Skulle det være noen tvil, så er jeg den rette og eneste eier av disse bildene, og du kan ikke under noen omstendingheter bruke dem, hverken kopier av bildene eller linkene til bildene uten mitt samtykke.

6 thoughts on “Kaua’I – Jeg har sett paradis

 1. WOW! 13, 24 og 36 (37 og 38) really took my breath away! Utrolig fine bilder, og som du sier er det helt sikkert enda finere i virkeligheten! Du er kanskje name, but I’m amazed!

 2. Marianne: Jeg har bada i det turkise vannet! Jeg har opplevd solnedgangen i det turkise vannet. Hvilket som var fantastisk. Jeg har snorkla i det turkise vannet, og sett et par av vennene til Nemo, samt Humuhumunukunukuapua’a !
  Vannet er nydelig, selv på de dårlige dagene :) Når kommer du? :P

  Forklaringer til bildene kan jo hende dukker opp en dag jeg har lite å gjøre, evt om du inviterer på muffins i januar.. ;)

  Sara: Hello, Amazed :) Takk. 37 ble litt artig. Noen av disse må nok opp på veggen her. Jeg har ingen utsikt fra vinduene mine..

  Ellen Kristine: Takk.

 3. Så flotte bilder…ser ut som du har fått sett mye, og opplevd mye allerede…og fått deg et kooooselig krypinn… Muffinsene så nyyydelige ut, og hvem trenger brød? Kos deg, tida går fort! klæm;o)

Comments are closed.