Ikke lenger husløs!

OK!

Today is a day of luxury!
I dag har har jeg hatt ikke mindre enn TRE forskjellige muligheter for husly å velge og vrake mellom.
Nesten litt i meste laget..

Valgets kval:

 • Studiohybel til $850:
  Studio, altså soverom og oppholdsrom i ett, eget privat bad. Inkludert på rommet var micro, a/c, TV, lite kjøleskap og kjøkkenutstyr.
  Egen inngang til dette studioet, og mulighet for å bruke kjøkkenet til huseieren. Egentlig ganske fantastisk.
  Beliggenheten var litt avsidesliggende, i forhold til hyppighet av busser. Men det var den som var nærmest Downtown (hvor skolen er).
  Huseieren ei gammel kinesik enke. Tradisjonsrik, dårlig i engelsk, og med4 voksne unger. Veldig koselig dame, men også ganske rar.. hehe. Snakket heletiden om at alle som bodde der var som én familie, og la veldig vekt på det. Internett via en av de andre leietaker for $10/mnd.
 • Privat rom i bolig til $750:
  Delt kjøkken med 3 andre, og delt bad med én annen. Alle studenter, men ikke ved mitt universitet. A/c på rommet, bitteliten TV-krok med bitteliten TV. Finere nabolag, midt mellom Waikiki og Downtown. Fin mulighet til å gå både til skolen (30 minutter) og Waikiki beach (30-40 minutter) Internett inkludert.
  Huseieren en eldre mann fra Hawaii. Veldig flink i engelsk. Har studert ved MIT på slutten av 60’tallet. Veldig asiatisk, sånn med tanke på korrekthet. Men virker som en veldig seriøs huseier.
 • Privat rom i kjellerleilighet: $650:
  To dusjer og to toaletter delt med 3 andre personer. Hvorav to var voksne “professionals” – altså i arbeid, ikke studenter.
  Huseieren var ei eldre dame fra Hawaii. VELDIG koselig dame. Levd store deler av livet i England, hadde en slik koselig britisk dialekt og en britisk mann.
  Hun kom og hentet meg like vel hotellet mitt – hvilken service. Bare et steinkast fra den ovenfor. Internett inkludert.

Ved alle sammen så var “Utilities” inkludert. Altså strøm, vann, gass, kloakk og slike ting. Veldig vanlig at slik ikke er inkludert. Eller at bare noe er inkludert.

Det ble dør nummer to. $750,- Tenker det er bra å få dele kjøkken og bad med andre studenter. Lettere å slå av en prat og praktisere engelsken, og ikke minst utveksle erfaringer om hvor det er billigst å handle.. ;)

Sett i forhold til Hawaii er alle disse bra priser. $750 er hvor det ligger.
Det er BRA, men da kommer det gjerne noe i tillegg. Sett i forhold til Norge –  vel.. det blir bare dumt.. :P

Så tenk på meg og Hawaii neste gang noen klager på SIV <3 .. Vi er heldige hjemme!

 

Da har jeg altså fast adresse! Level up René! Dermed får jeg strax tilgang til flere ting her:

 • Bankkonto. Slik at jeg slipper gebyrer og får betalt husleie og telefon.
 • Hawaii State ID – statlig id-kort, mer praktisk enn å løpe rundt med Passet (ikke at jeg faktisk går rundt med passet) + at det gir rabatter og gratis inngang enkelte steder
 • Discount cards / Club cards – basically som COOP- og Trumf-kort hos de store kjedene som gir rabatter når man handler. A must!
 • Care-package fra mor! (Som forhåpentligvis inneholder en Stratos-sjokolade ;) *hihi*

 

OK, lang post, mye blabla, lite bilder. Sowwy. ;)

5 thoughts on “Ikke lenger husløs!

 1. Du glemte at du da kan gå berserk på thinkgeek og anna! ;D

  Men KNALL! :D Godt valg, da. Høres jo trygt og fint ut. :D

 2. Vel, halvtime er min estimasjon. Vi får se. Skal gå noen turer fremover :)
  Ikke umulig at det kanskje er lenger… hehe.. :P

  Skal skrive kontrakt og få nøkler i ettermiddag. Kontraktengelsk er vanskelig engelsk! Faktisk av en slik karakter at not even google translate make sense.. :P
  Heldigvis satt jeg på cupcakestedet når jeg leste igjennom kontrakten i går. Og de er mer enn hjelpsomme for “the norwegian guy” ;D

Comments are closed.